Wachtlijsten voor de GGZ

Behandelingen op maat

Ervaring in het vak

Netwerk aan professionals

Wachtlijsten voor de GGZ vormen een kritieke hindernis in de Nederlandse gezondheidszorg. Weken, soms zelfs maanden, kunnen voorbijgaan voordat iemand de professionele zorg krijgt die die nodig hebt. Dit vertragen van zorg kan niet alleen het herstel bemoeilijken, maar ook nieuwe problemen veroorzaken of bestaande problemen verergeren.

Wilt u meer informatie?

digitale coaches

De verborgen impact van wachtlijsten voor de GGZ

Wachtlijsten voor de GGZ hebben invloed op verschillende niveaus. Ten eerste, het psychologische effect: het gevoel van in de wacht staan kan angst en zelfs symptomen van bestaande problematiek versterken. Ten tweede, het sociale effect: het kan zijn dat familie en vrienden zich machteloos voelen omdat ze niet de directe hulp kunnen bieden die een professional wel kan. Ten derde, er is het maatschappelijke effect: lange wachtlijsten kunnen leiden tot een verhoogd gebruik van crisiszorg, wat op zijn beurt weer extra belastend is voor het zorgsysteem. Zit daarom niet stil tijdens het wachten, maar ga aan de slag met ons platform voor je mentale gezondheid. Wij bieden blended care aan om aan de gezondheid te werken.

Wees proactief over wachtlijsten voor de GGZ

Er zijn manieren om proactief te zijn tijdens het wachten. Online platforms en e-health oplossingen kunnen tijdelijke oplossingen bieden en zijn direct beschikbaar voor GGZ-instellingen en behandelaren. Bij Super Brains zijn onze professionals er sterk van overtuigd dat zelfmanagement en digitale hulpmiddelen een waardevolle aanvulling kunnen zijn in de tussentijd. Ook coaching kan dienen als tussenoplossing. Ontdek de mogelijkheden.


Life the life that you want

Direct Super Brains gratis downloaden