Een nieuwe gewoonte aanleren kan uitdagend zijn… Dat snappen we. Daarom doen we er bij Superbrains alles aan om dit zo makkelijk mogelijk te maken. Van het jezelf aanleren van een nieuwe gewoonte, tot het volhouden ervan, wij zijn er voor je gedurende de hele weg. 

Ons platform is continu in ontwikkeling, we staan blijvend in contact met onze gebruikers, zowel patiënten als behandelaren. Op basis van de feedback die we krijgen ontwikkelen we het Superbrains platform weer door. Een van onze laatste ontwikkelingen zijn een versimpelde Superbrains versie voor gebruikers die minder digivaardig zijn en een nieuw menu om gewoontes in te plannen. Vandaag duiken we in ons nieuwe inplan menu! 

Welke gewoonte je ook wilt starten, het is belangrijk dat het inplannen van een gewoonte geen weerstand oplevert. Dan stop je er namelijk gelijk mee. Daarom hebben we een nieuw inplan menu ontwikkeld. Met het nieuwe inplan menu kan je binnen een paar klikken een gewoonte toevoegen aan jouw persoonlijke agenda.

Wil je bijvoorbeeld vaker gaan hardlopen? Dan plan je de gewoonte hardlopen in jouw Superbrains agenda. Je kunt dan zelf kiezen hoe moeilijk je het wilt maken. Zo begin je met het klaarzetten van je hardloopschoenen of het uitkiezen van een schema, vervolgens ga je bijvoorbeeld 2 minuten hardlopen. Dit bouw je langzaam op totdat je misschien wel drie keer in de week hardloopt. Belangrijk bij het aanleren van een nieuwe gewoonte is dat je het zo klein mogelijk maakt voor jezelf om ermee te beginnen. Daarna bouw je het stap voor stap uit totdat het een gewoonte is. Het fijne van Superbrains is, is dat je altijd kan wijzigen hoe moeilijk je het voor jezelf wilt maken. Heb je bijvoorbeeld geen motivatie om vandaag 30 minuten hard te lopen, loop dan 10 minuten hard, dan heb je toch iets gedaan! 

Of je nu vaker wil mediteren, een opgeruimd huishouden wilt, of je administratie op orde wilt houden… Superbrains helpt jou bij het aanleren van jouw nieuwe gewoonte. Verander je gewoontes en verander je leven! Wat zou jij vaker willen doen? Begin jouw nieuwe gewoonte in de Superbrains App.